Chinoin – az egészséges gyógyszergyár

3 betű: HSE – Health Safety and Environment. Magyarul Munkaegészségügy, Biztonság és Környezetvédelem. Így hívják a Sanofi cégcsoport környezeti információk kezelésével és környezetvédelmi intézkedésekkel foglalkozó részlegét. A HSE és az Energia nap több éve megrendezésre került külön-külön, de idén egy összevont rendezvényen, a biztonságtechnika mellett a magánembereket érdeklő témák, mint a LED lámpák, környezetbarát fűtés, napelemes rendszerek kerültek bemutatásra. Nagy örömmel fogadtuk a felkérést, hogy vegyünk részt a rendezvényen.

Az újpesti HSE és Energia Nap programja számos érdekességet tartogatott. A rendezvénynek helyt adó épület előterében különböző energiatakarékos megoldások kerültek bemutatásra. A résztvevők megismerhették a hőszivattyús fűtés és klimatizálás, az infrafűtés, a víztisztítás és természetesen a napelemes villamosenergia termelés lehetőségeit. A rendezvény lehetőséget biztosított a dolgozóknak, hogy megszabaduljanak háztartási veszélyes hulladékaiktól. Különböző konténerekben helyezhették el a kidobásra szánt festékes vödröket, fénycsöveket, akkumulátorokat, elektromos hulladékokat vagy akár a növényvédőszer hulladékokat. Az érdeklődők oktatásban részesülhettek a háztartási elsősegélynyújtás lehetőségeiről, kaphattak egy finom irodai masszázst, de egy mobil fékpadon azt is kipróbálhatták, milyen fontos a biztonsági öv használata már 20 km/h mellett is.

A kvízjátékok kedvelőinek a rendezők külön HSE+E kérdéssorral készültek. Elsősorban a cégcsoport környezetvédelemi, üzembiztonsági, tűzvédelmi és ergonómiai kérdései voltak terítéken. A helyes válaszadók jutalma egy alma volt.

Az Energia Nap fantasztikus rendezvény volt egy gyógyszeripari vállalattól, mely kiemelkedően előtérbe helyezi a környezet és az egészség védelmét, és éves szinten közel 1.000.000.000,- forintot fordít környezeti intézkedésekre.

Ha rászletesebben érdekli a napelemes villamosenergia termelés, kattintson.

Forrás: energiatakarek.hu