Apa kezdődik!

Ahogy a naptár elhagyja az év első hónapját, már nem is emlékszünk arra, hogy milyen nagy csinnadrattával vártuk az újév kezdetét, amely csupán egy nap a többi közül. Egy nap, amikor ismét, nulláról elindul az élet. Ha már ilyen misztikusan gondolunk erre a bizonyos napra és sorra jönnek a gondolatainkban a fogadalmak, hogy majd le kellene adni néhány kilót testsúlyunkból, idén már tényleg levizsgázom a hiányzó tárgyakból, idén el kellene utazni külföldre és kellene keresnem egy új munkahelyet is, akkor véletlenül se hagyjunk ki egy nagyon fontosat. A tudatos gondolkodást. A tudatos gondolkodást lehet nagy általánosságra is vonatkoztatni, talán az a legideálisabb, ha az élet minden területén ezzel a lencsével fókuszálunk dolgokra.

A tudatos gondolkodást vegyük figyelembe az idei évben energiafogyasztásunk tervezésekor is. Érdemes minden évben átgondolni, hogy idén mire lenne érdemes költeni, vagy olykor nagyobb beruházás nélkül, csak jobban odafigyelni arra, hogy több maradjon: testmozgásra, vizsgákra, utazásra… Ha idénre tervez házat építeni, lakást felújítani, beruházni egy energiatakarékos fűtésrendszerre, napelemes kiserőművet vásárolna, akkor elsődlegesen gondolja át terveinek finanszírozását, mérje fel lehetőségeit és tájékozódjon alaposan a terveivel kapcsolatosan. Vegyen gyorstalpaló tanfolyamot az adott beruházás tudományából, hogy értő bólintással nyugtázhassa, ha a mesteremberek el szeretnék Önt kápráztatni tudásuk legjavával a teljes kivitelezés reményében. A laikusnak számító tudástól csak egy karnyújtásnyira van az az ismeretanyag, amellyel eldöntheti, hogy melyik inverter lenne jobb választás napelemes rendszeréhez. Ha ez egy olyan univerzum, amelyben még nem járt, tegye meg, tetszeni fog! Ezek után, ha a munkahelyen beragadnak a liftbe kollégáival, nem csak az időjárás lehet a téma, hanem az új infrafűtésének leírhatatlan, melegséget árasztó érzete, amit nem bolondság a legnagyobb hőségben megvásárolni.

Legyen trend 2016-ban is az energiatakarékosság! A potenciál ott van mindenkiben ezzel kapcsolatban és ehhez nem kellenek világmegváltó tetteket végrehajtanunk, testi épségünket kockára tenni. Nem kell álarc mögé bújnunk, mint Batman-nek, ha a globális gondolkodás szűrőjén át nézzük tetteinket, világmegváltó szuperhősökké válhatunk, akik csak eggyel több dolgot tesznek meg, nem csak magunkért, hanem Mindenkiért.

Forrás: energiatakarek.hu