A Balatonszabadi Biogáz projekt zárórendezvénye

Prominens szereplők részvételével, családias hangulatban került megrendezésre az „1,6 MW NÉVLEGES TELJESÍTMÉNYŰ BIOGÁZOS KISERŐMŰ LÉTESÍTÉSE BALATONSZABADIBAN” TÁRGYÚ PROJEKT zárórendezvénye 2017.04.20-án.

Király KálmánBalatonszabadi polgármestere nyitóbeszédében kedvesen üdvözölte a projektgazdákat és a beruházást. Az elkövetkező üzemelési időszakra pedig ugyanazt a rugalmasságot és támogatást ígérte az Önkormányzat részéről, melyet az előkészítés szakaszában is tapasztaltunk.

Dr. Makai Martina zöldgazdaság fejlesztésért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár beszédében ismertette az állam és a minisztérium szerepét és kiemelt fontosságát a projektben.

A bevezetők után szakmai előadások következtek. Jómagam egy rövid előadásban foglaltam össze a beruházás előkészületeit és a kivitelezés örömteli és nehéz pillanatait. Szavak helyett igyekeztem képekkel és videókkal érzékeltetni azt a megfeszített tempót, melyet a kivitelezés 8 hónapja alatt diktáltunk.

Szabados Tibor a technológiaszállító ASEMA Zrt projektmenedzsere részletesen bemutatta az alkalmazott technológiát és a különleges műszaki megoldásokat. Nem csak a beépített komponenseket ismertette, de előadása révén a hallatóság betekintést nyerhetett a biogázüzem működésébe.

Az előadsokat egy helyszíni bejárás követte, amelyen minden résztvevő – a zord áprilisi hóeseés ellenére – örömmel és lelkesen vett részt. Bár az építkezésből még egy hét van hátra, már nem volt korai ünnepelni a beruházás befejezését. Az eseményt egy tartalmas ebéd zárta.

A projektet az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 támogatja.

www.eeagrants.org

Forrás: nawaro.hu